Najjeftiniji način dogrevanja do početka grejne sezone u oktobru

Kalendarski, leto još traje, ali vreme postaje prohladno. Čak nam se čini da i one temperature koje „dobace“ do 30-og podeoka više nisu tako teške i nesnosne, kao što su bile vrućine u julu i avgustu. Stiže jesen, nekima najlepše godišnje doba u godini. Stiže jesen, a sa njom i priprema za grejnu sezonu.

Grejna sezona bi trebala da počne sa 15.oktobrom i da traje sve do 15.aprila; s tim što se uvek naglasi da grejna sezona može trajati sa produžecima: i da počne od 01.oktobra do 14.oktobra, pa čak se ponekad produži od 16.aprila pa sve do 03.maja, što svakako zavisi i od predviđenih vremenskih prognoza. Stav je da se grejna sezona produžava samo u situacijama kada spoljna temperatura padne ispod 12°C.

Evo, već nekoliko godina, provlači se ona krilatica „iz papuča u čizme“, što govori kako naglo prelazimo iz jednog perioda u drugi (iz onog toplog u hladniji). Ali, sve dok temperatura ne padne ispod 12°C, bar mi koji smo u gradovima i „vezani“ na centralno grejanje, možemo samo da gledamo u hladne radijatore. Šta tada treba uraditi? Grejati se na grejalice? Grejati se na TA peći? Ili možda na klime? Ili trpeti dok zvanično ne otvore grejnu sezonu. – Snalazi se ko kako ume, može i zna.

Naš bi savet bio, bar što se tiče uštede električne energije (i kontrolisanja računa za struju), ako imate u kući inverter klima uređaj – koristite ga za dogrevanje (ili grejanje). Inverter klima uređaji će čak do 40% uštedeti u odnosu na neko drugo grejno telo (pa čak i u odnosu na on/off klime). Ne dozvolite da vam mesečni računi za struju uruše planiranje kućnog budžeta.

Za pregled ponude klima uređaja i više informacija o njihovim karakternim osobinama možete se informisati na linku https://klimapingvin.rs/prodavnica/  , ili u našem prodajnom objektu koji se nalazi na teritoriji opštine Rakovica, u Beogradu, ulica Hajduk Veljkova 1, ili nas pozovite na brojeve telefona 011 3565-133 ili 065 3565-133.

Photo image: Wallpaper Flare

Kontaktirajte nas za ponudu

Kontaktirajte nas za ponudu

Kontakt

011/3565-133
Hajduk Veljkova 1, Rakovica, Beograd

Servis i servisna podrška

© (Copyright) Klima PINGVIN 2023