Šta je fan coil?

Fan coil je ventilatorski konvektor i u sebi sadrži izmenjivač toplote i ventilator. Koriste se za grejanje ili hlađenje prostora, ali se mogu koristiti i u kombinaciji sa sistemom za grejanje, klimatizaciju i ventilaciju (HVAC).

Do skoro se uglavnom njegova primena nalazila u industrijskim halama i velikim objektima kakve su magacinski prostori ili poslovne zgrade; sada smo prema iskustvu potražnje svedoci da su i građani zainteresovani u ponudu, pa se fan coil kao opcija instalira i u domaćinstvima.

Uz pomoć fan coil može se vršiti individualna kontrola temperature na nivou jedne prostoriji, a dostupnost fan coil-a može biti u verziji parapetnih, podplafonskih, zidnih, kanalskih i kasetnih uređaja.

Fan Coil osim elektronike za kontrolisanje temperature prostora u sebi sadrži i ventilator za izduvavanje vazduha; možemo ga kontrolisati ručno (uz pomoć prekidača), ali i uz pomoć termostata. Ako uzmemo u obzir da se može povezati više fan coil unutrašnjih jedinica, jasno je zašto ovi uređaji dobijaju sve više na popularnosti i nalaze namenu u domaćinstvima građana.

Fan coil je izdržljiv i lak za održavanje, jednostavan za čišćenje, energetski efikasan (što je možda i najjači adut u korist ovog uređaja).

Dizajnom su uklopivi u svaki prostor, a kako su skoro pa nečujni, zaboravićete i da ih imate.

Ukoliko ste razmišljali o instaliranju fan coil-a i u vašem domu, a niste sigurni koji je sistem grejanja i hlađenja najbolje rešenje za vas, možete nas pozvati da zajedno nađemo najbolje rešenje za vas. Zakažite dolazak naših majstora putem telefona 011 3565-133 ili 065 3565-133, a mi ćemo sse potruditi da u potpunosti odgovorimo zadatku koji nam je postavljen i najbolji mogući način opravdamo poverenje koje ste nam ukazali.

 

Photo image: sorce Pinterest

Kontaktirajte nas za ponudu

Kontaktirajte nas za ponudu

Kontakt

011/3565-133
Hajduk Veljkova 1, Rakovica, Beograd

Servis i servisna podrška

© (Copyright) Klima PINGVIN 2023